Blom piano's Groningen
Stemmen, reparatie en reguleren
Over mij

Ervaring

 

Ik ben 10 jaar geleden begonnen met dit fantastische vak naast mijn werk in de automatisering. Uit onvrede over het toucher van onze eigen Challen vleugel ben ik me gaan verdiepen in de pianotechniek. Door middel van zelfstudie en door het opbouwen van kontakten met collega stemmers heb ik me inmiddels bekwaamd in het uitvoeren van concertstemmingen. Ik heb hierbij ondersteuning genoten van Bertus Bolhuis. Dhr. Bolhuis heeft ruime ervaring als stemmer en als oud examinator van de inmiddels opgeheven vakopleiding te Emmen. Van hem heb ik inmiddels veel fijne kneepjes van het vak mogen leren alsmede het stemmen op gehoor. Sinds januari 2010 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht met als doel mijn activiteiten op dit gebied uit te breiden. Verder beschik ik over een eigen restauratie atelier met daarin een professionele snarenspinmachine voor het handmatig vervaardigen van kwaliteits bas-snaren voor piano en vleugel op maat of naar sjabloon. Ook het herberekenen van complete besnaring (mensuur) is mogelijk.

Overige bezigheden

Piano: Speel zelf ook veel piano en heb pianoles bij Peter Cramer uit Eelde Paterswolde. In mijn jeugd ook pop-muziek beoefend (veelal eigen repertoire)

Zang: 16 jaar als lage tenor gezongen in een klein a capella koor "Het voormalig klein koortje" onder leiding van Douwe Ettema te Groningen.

Klassieke zang: Sinds 2005 ook gestart me te bekwamen in klassieke zang: Zangles gehad bij Ineke Schlaman te Groningen.

Con Passiones:In dit gezelschap bestaande uit: Gea Passies (hoge sopr.), Janine Nijmeijer (mezzo sopr.) en Johanan Havinga (Piano) zing ik sinds 2005/2006 als lage tenor en bariton. Wij hebben een gevarieerd klassiek programma bestaande uit onder andere Terzetten van Mozart, duetten van Schubert en Mendelssohn en verschillende solo's naar gelang ieders specialiteit.
HomeOver mijEen goede betaalbare piano of vleugel vinden?Foto'sVideo'sNeem contact met mij opRegistratieFavoriete linksGastenboekKorg Silent PianoSpinet of Clavecimbel infoNieuws en evenementenDiensten