Blom piano's Groningen
Stemmen, reparatie en reguleren
Een goede betaalbare piano of vleugel vinden?

Een piano vinden?

Hoe vind ik een goede gebruikte piano of vleugel?

Zoekt u voor uzelf en/of voor een zoon of dochter een geschikte gebruikte piano bijvoorbeeld via Marktplaats maar heeft u twijfels over de prijs en kwaliteit? Voor het beoordelen van een piano of vleugel bent u bij mij aan het juiste adres. Ook kunt u mij een zoekopdracht geven voor een piano naar wens of advies inwinnen over de staat van uw huidige instrument.

Op een goedkope maar slecht spelende piano is het niet eenvoudig om mooie muziek te maken. Het vele oefenen levert vaak te weinig vorderingen op waardoor de beginnend pianist(e) helaas al snel ontmoedigd raakt. Erger nog is dat men dan soms denkt dat dit komt door een gebrek aan talent of inzet terwijl dit vaker veroorzaakt wordt door de slechte staat van de piano! Soms kan een piano op het eerste gehoor goed klinken en aanvoelen maar is er slechts met grote moeite zacht op te spelen. Dit heeft dan niet te maken met uw speltechniek of dat van uw kind maar alles met de techniek van de piano!

Mijn ervaring is dat men vaak een piano op uiterlijk uitzoekt of men zelf geen ervaring met pianospelen heeft en dan een goedkope maar helaas vaak slecht bruikbare piano in huis haalt die dan meestal als fraaie kaarsenhouder of op zijn best als boekenplank eindigt. Eenmaal in huis blijkt de piano een sta in de weg die slechts met de nodige kosten speelklaar gemaakt kan worden! Als men zich van te voren goed laat adviseren kan dit veel zorgen en kosten besparen en vele jaren spelplezier opleveren.
HomeOver mijEen goede betaalbare piano of vleugel vinden?Foto'sVideo'sNeem contact met mij opRegistratieFavoriete linksGastenboekKorg Silent PianoSpinet of Clavecimbel infoNieuws en evenementenDiensten